Over Maaike

Persoonlijk…

Geboren en gestudeerd in de stad, opgegroeid op het platteland. Twee werelden die beide in mij vertegenwoordigd zijn. Ik hou van rust, de natuur, het strand, water, mooie luchten, dieren en varen met de stilte om mij heen. Ik houd ook van de stad, de drukte, de gezelligheid, de diversiteit aan mensen, de terrasjes, live muziek, dansen, musea bezoeken of uit eten gaan.

Na opgegroeid te zijn in een klein dorpje in Noord Holland ben ik op mijn 18e naar de stad verhuisd, om vervolgens na 20 jaar met mijn man en zijn kinderen terug te keren naar een dorp, dit keer heerlijk aan het water.

Ik ben iemand die positief in het leven staat en die vrijwel altijd energiek, vrolijk en enthousiast is. Ik ben open en spontaan, kan goed luisteren, ben belangstellend, oprecht betrokken en nieuwsgierig naar wie er in de mens schuilt en wat hem beweegt. Daardoor heb ik een rijk sociaal leven. Mijn creativiteit kan ik onder andere kwijt in mijn hobby’s keramiek, natuurfotografie en koken.

_DSC1154

Professioneel…

Met frisse blik, mijn aanpakkers mentaliteit, analytisch vermogen en planmatige aanpak werk ik domeinoverstijgend, doel- en resultaatgericht. In mijn werk ben ik gedreven, een doorzetter en ga ik voor het beste resultaat.

Mijn kracht ligt in het goed plannen, organiseren en het leggen van verbinding. Door mijn open persoonlijkheid, energieke en positieve manier van werken lukt het mij mensen te verbinden, te inspireren en te enthousiasmeren. Ik haal plezier uit het opbouwen en onderhouden van netwerken. Transparantie, erkenning geven en open staan voor feedback zijn voor mij belangrijke voorwaarden voor een goede samenwerking en verbinding. Ik zorg voor samenwerking tussen verschillende afdelingen, organisaties en belanghebbenden. Ik heb oog voor mens, proces, kwaliteit en resultaat. Daarnaast kan ik met mijn strategisch inzicht makkelijk schakelen en verbanden leggen.

Ik heb in verschillende functies en posities in diverse branches gewerkt waaronder het sociaal domein binnen de gemeentelijke overheid, de (paramedische) zorg, de Forensische GGZ, arbeidsintegratie, de entertainmentindustrie en de logistieke sector. Ik heb daar geleerd en toegepast wat zorg- en dienstverlening is. Wat er voor nodig is om dit goed te organiseren, in te richten en vorm te geven én wat het betekent om het belang van de klant, inwoner of patiënt voorop te stellen. Dit niet alleen vanuit ieders eigen discipline of expertise, maar juist ook vanuit de samenwerking.

Met mijn inmiddels opgedane kennis en ervaring was de tijd rijp om mijn lang gekoesterde droom waar te maken; een eigen bedrijf starten. Met veel plezier heb ik dan ook de sprong naar het ZZP-schap gemaakt.

Graag werk ik aan opdrachten die tot doel hebben de zorg- en/of dienstverlening van organisaties te verbeteren. Of aan opdrachten die een maatschappelijk belang dienen of bijdragen aan groei en ontwikkeling van een organisatie of de medewerkers. Hierbij kun je denken aan het verbeteren, vernieuwen, herijken, implementeren of opzetten van een organisatie(onderdeel) of van in-en externe samenwerkingsverbanden. Ik ben in te zetten als manager/teamleider, kwartiermaker, adviseur, project-, proces-, implementatie-, of verandermanager. Mijn veelzijdigheid, nieuwsgierigheid en brede interesse maken dat ik graag voor diverse branches inzetbaar ben.

Opleiding…

Na mijn opleiding maatschappelijk werk & dienstverlening heb ik de post HBO opleiding projectmanagement en later verandermanagement met succes afgerond. In 2020 heb ik het Health Care Potential programma gevolgd bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Een programma voor toekomstig zorgbestuurders. Dit heeft geresulteerd in een Health Care Challengers netwerk waar ik onderdeel vanuit maak.